Challenge 2021

Virtuele scouting, daar hebben we allemaal onze buik van vol….  De gelegenheden om elkaar ‘ in het echt’ te ontmoeten zijn zo zeldzaam geworden.  Jullie vergaderingen zijn essentieel, en een Challenge zoals de onze zou zonder ontmoetingen ook zinloos zijn.  Dit jaar opnieuw, desondanks al de hoop die we gekoesterd hebben, zal er geen speelwei, geen technische posts, geen Challenge du Gerfaut, geen kampvuur te bespeuren zijn.  We gaan tot 2022 geduld moeten oefenen om elkaar terug te mogen zien. Daarom stellen wij jullie de volgende 3 ideeën voor:

  • Om toch een uitdaging te kunnen beleven, om je technisch klaar te maken in het vooruitzicht van de zomerkampen, de Challenge 2020 blijft on-line. Om onderling te oefenen, of om de scores van andere deelnemers te evenaren, ga naar hier.  We zullen jullie antwoorden met veel plezier nakijken.
  • Indien jullie een gepersonaliseerde technische activiteit wensen (tijdens een vergadering, in de loop van de zomerkamp), aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen op challenge@gerfaut.be.  We kunnen  jullie volkomen ‘covid-friendly’ activiteiten voortellen.
  • En voor het puur genot, mis de ‘Mini-Challenges’ zeker niet die regelmatig op ons Facebook pagina zullen komen te staan: https://www.facebook.com/ChallengeDuGerfaut

Tijdens het weekend van 23 tot 24 april zullen de scouts en gidsen van over gans België opnieuw elkaar mogen uitdagen onder de vorm van technische en fysische proeven. Het is een uniek ontmoetingsmoment, een gelegenheid om je vaardigheden tot uiting te laten komen.

De Deelnemers

De challenge is bestemd voor jongeren tussen 11 en 17 jaar, gegroepeerd in ploegen/patrouilles van 6 à 10 personen.  Het is nu tijd voor de pre inschrijvingen.

De proevenposts

Net zoals de afgelopen jaren, hebben we nood aan leiders en anciens, scouts en gidsen met ervaring, om hun kennis en kunde in het domein van de scoutingstechnieken aan de deelnemers te kunnen overbrengen en zodoende een post te kunnen organiseren.

Campeertechnieken, Sjorren, Lef, E.H.B.O. Natuurkeuken…  De posts op zaterdag kunnen enkel bestaan dankzij jullie vaardigheden in deze verschillende domeinen !

Helpende handen zijn ook op de kampen en in de keuken meer dan welkom. Je vindt meer informatie over de proevenposts en ander nodige hulpen hier.

Heb je vragen in verband met de inschrijving van een patrouille, of hoe je je kandidaat kan stellen om een proevenpost te verzorgen, neem dan dadelijk contact op  via challenge@gerfaut.be.  Aarzel niet om de informatie naar andere groepen door te sturen.

Team Gerfaut

« Ik moedig jullie allen aan tijdens jullie jeugdjaren te leren, jullie karakter aan te scherpen, en vooral aandacht aan anderen te schenken. De wereld heeft nood aan onbaatzuchtige mensen die de anderen respecteren, die respect voor ze hebben,  die vertrouwenswaardig zijn, behulpzaam en die glimlachend door het leven gaan »  Boudewijn Iste – Trouwe Eland