De Challenge 2019

Bedankt aan alle deelnemers. Proficiat voor zijn mooie overwinning aan de Gieren patrouille van de 17de Antwerpen, en aan de gelijke nummers 2 : de Mouettes patrouille van de 15de Ste Colette te Gand, en de Phénix van de Chevaliers du Roi te Anderlecht. Tot ziens in 2020 !

~

Je hebt er sinds enkele jaren achter staan wachten, en je geduld wordt beloond:  in 2019 komt de Uitdaging van Le Gerfaut terug.

Tijdens het weekend van 26 tot 28 april, zullen de scouts en gidsen van over gans België opnieuw elkaar mogen uitdagen onder de vorm van technische en fysische proeven. Het is een uniek ontmoetingsmoment, een gelegenheid om je vaardigheden tot uiting te laten komen. Het evenement zal dit jaar in Awenne, in de Nassogne – Saint Hubert regio doorgaan.

De Deelnemers

Dechallenge is bestemd voor jongeren tussen 11 en 17 jaar, gegroepeerd inpatrouilles van 6 à 10 personen.  De inschrijvingen worden op 28 februari afgerond. Dusals je wil deelnemen, zet er spoed achter, want het aantal patrouilles zalbeperkt zijn. Aangezien het spel eenontmoetingsplaats wil zijn voor jongeren met verschillende achtergronden (taal,godsdienst, scoutsbeweging) is het aantal deelnemende patrouilles per ploegbeperkt tot maximaal 2. Afhankelijk van de opkomst, zou het kunnen dat we hetaantal tot 1 patrouille per ploeg zullen moeten beperken.

De patrouilles worden op vrijdag 26 april om 20 uur aan het station van  Grupont verwacht.  Dit is tevens de startplaats van het spel.

De proevenposts

Net zoals de afgelopen jaren, hebben we nood aan leiders en anciens, scouts en gidsen met ervaring, om hun kennis en kunde in het domein van de scoutingstechnieken aan de deelnemers te kunnen overbrengen en zodoende een proevenpost te kunnen organiseren.  De proeven hebben betrekking tot domeinen zoals kamperen, sjorren, lef, eerste hulp, natuurkeuken… Je vindt meer informatie over de proevenposts en ander nodige hulpen hier.

Heb je vragen in verband met de inschrijving van een patrouille, of hoe je je kandidaat kan stellen om een proevenpost te verzorgen, neem dan dadelijk contact op  via challenge@gerfaut.be.  Aarzel niet om de informatie naar andere groepen door te sturen.

Team Gerfaut

« Ik moedig jullie allen aan tijdens julliejeugdjaren te leren, jullie karakter aan te scherpen, en vooral aandacht aananderen te schenken. De wereld heeft nood aan onbaatzuchtige mensen die deanderen respecteren, die respect voor ze hebben,  die vertrouwenswaardigzijn, behulpzaam en die glimlachend door het leven gaan »  Boudewijn Iste – Trouwe Eland