De Challenge 2020

Na zijn heropleving van verleden jaar komt in de lente 2020 een nieuwe editie van Le Challenge du Gerfaut terug !

Tijdens het weekend van 1 tot 3 mei, zullen de scouts en gidsen van over gans België opnieuw elkaar mogen uitdagen onder de vorm van technische en fysische proeven. Het is een uniek ontmoetingsmoment, een gelegenheid om je vaardigheden tot uiting te laten komen.

De Deelnemers

Dechallenge is bestemd voor jongeren tussen 11 en 17 jaar, gegroepeerd inpatrouilles van 6 à 10 personen.  De inschrijvingen worden op 29 februari afgerond. Dusals je wil deelnemen, zet er spoed achter, want het aantal patrouilles zalbeperkt zijn.

De patrouilles worden op vrijdag 1ste mei aan het station van  Grupont verwacht (uur te bevestigen).  Dit is tevens de startplaats van het spel.

De proevenposts

Net zoals de afgelopen jaren, hebben we nood aan leiders en anciens, scouts en gidsen met ervaring, om hun kennis en kunde in het domein van de scoutingstechnieken aan de deelnemers te kunnen overbrengen en zodoende een post te kunnen organiseren.

Campeertechnieken, Sjorren, Lef, E.H.B.O. Natuurkeuken…  De posts op zaterdag kunnen enkel bestaan dankzij jullie vaardigheden in deze verschillende domeinen !

Helpende handen zijn ook op de kampen en in de keuken meer dan welkom. Je vindt meer informatie over de proevenposts en ander nodige hulpen hier.

Heb je vragen in verband met de inschrijving van een patrouille, of hoe je je kandidaat kan stellen om een proevenpost te verzorgen, neem dan dadelijk contact op  via challenge@gerfaut.be.  Aarzel niet om de informatie naar andere groepen door te sturen.

Team Gerfaut

« Ik moedig jullie allen aan tijdens julliejeugdjaren te leren, jullie karakter aan te scherpen, en vooral aandacht aananderen te schenken. De wereld heeft nood aan onbaatzuchtige mensen die deanderen respecteren, die respect voor ze hebben,  die vertrouwenswaardigzijn, behulpzaam en die glimlachend door het leven gaan »  Boudewijn Iste – Trouwe Eland